DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Pařáky

 

Pařáky

  1. Záparník
  2. Záparní vložka
  3. Topná tělesa
  4. Voda
  5. Pojistný ventil
  6. Vnitřní plášť
  7. Vnější plášť
  8. Tepelná izolace

Činnost:

Před pařením se nádoba dna záparníku naplní vodou, nasypou se brambory a zapnou se topná tělesa. Voda se mnění v páru, která prochází záparnou a paří brambory. Pojistný ventil slouží k úniku přebytečné páry.

Mačkače brambor

Slouží k mačkání pařených brambor

Druhy:

Šnekové

Kolíkové – kolíky upevněné do šroubovici na hřídely

Kombinované – šneky+kolíky

Zpracování jaderných krmiv

 

Kladívkové šrotovníky

image

  1. Rýhované vložky
  2. Kladívko
  3. Výměnné síto
  4. Kladívkový buben

 

 

 

Rozmělňují úderem

Na hřídeli jsou upevněny kotouče, které mají na čepech kladívka. Ve šrotovací komoře jsou rýhované vložky a v dolní části vyměnitelné síto.

Činnost:

Zrno padá z násypky přes hradítko do šrotovací komory, rozmělňuje se nárazem kladívek a nárazem na rýhovanou vložku tak dlouho, dokud neprojde sítem. Síta jsou vyměnitelná, průměr otvorů 1,5-8mm.

Pro další dopravu bývá šrotovník vybaven ventilátorem, který dopravuje hmotu do šrotovníku a čistí síto od šrotu

Válcové šrotovací ústrojí

Zrno pouze mačká

Válcové šrotovníky se skládají z válců s hustými podélnými rýhami. Otáčejí se proti sobě nestejnou rychlostí. Pomalejší válec zrno přidržuje, rychlejší mačká. Zrno se protáhne na 1,5 násobek původní délky, čímž vytvoří tvar vločky o tloušťce 0,7mm, slupka zrna je zachována (dobré trávení zvířat). Účinek mačkání je tlakový i termický (tepelný).

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz